Vesna Stevanović, advokat

Vesna Stevanović je rođena dana 6.6.1954. godine u Bijeljini. Nakon završetka srednje škole, i to Gimnazije „Filip Višnjić“ u Bijeljini upisuje Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, a koji završava 1976. godine. Pripravnički staž je obavila u Skupštini opštine Ugljevik, a 1978. godine postaje šef pravne službe „Žitopromet“ a.d. Bijeljina. 

U periodu 1981-1990 godine je bila zaposlena u Službi društvenog knjigovodstva (SDK), takođe kao šef pravnog sektora, a od 1990. godine, pa sve do 1996. godine vršila je dužnost sudije Osnovnog suda u Bijeljini. 

Dana 1.3.1996. godine Vesna Stevanović osniva advokatsku kancelariju, koja je za 25 godina rada postala prepoznatljivo ime za kvalitet, znanje i stručnost, te izrasla u jednu od najvećih advokatskih kancelarija u zemljama regiona. 

Tokom dugogodišnjeg rada i usavršavanja, prisustvovala je brojnim konferencijama i seminarima, koje se u najvećem broju odnose na predmet njenog užeg pravnog interesovanja: stvarno, porodično, građansko i privredno pravo. 

Angažovana je kao pravni savjetnik za nekoliko nevladinih organizacija. 

Govori engleski i ruski jezik.