O NAMA

Advokatska kancelarija Stevanović Vesne je osnovana 1.3.1996. godine, i to u vrijeme sveopšte ekonomske tranzicije, te privredne i poslovne rekonstrukcije Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Iskusni sudija i vrsni pravnik kreće u nemirnu luku advokatskih voda, a danas poslije 25 godina postojanja ova kancelarija broji čak 25 zaposlenih, od čega je 3 advokata, 11 stručnih saradnika, 7 advokatskih pripravnika i 4 administrativna radnika. Od 2006. godine advokatu Stevanović Vesni se pridružuje i njen sin, Miloš Stevanović, tada svršeni student prava, a sada advokat koje je svoje pravničko obrazovanje usavršavao na prestižnom Univerzitetu „Harvard“ u Sjedinjenim Američkim Državama i koji je obavljao mnogobrojne vodeće funkcije u državnim, republičkim i gradskim organima, te koji je  svojim vlastitim idejama, talentom, vizijom, znanjem i menadžerskim sposobnostima uveo novi sistem poslovanja koji se okreće od lokalnih i regionalnih standarda, ka evropskim i svjetskim.

AK Stevanović se od samog njenog osnivanja, pa sve do danas vodila velikim idejama, entuzijazmom i novom vizijom advokatskog posla i djelatnosti pružanja pravne pomoći. Danonoćni rad i predanost istom, velike ambicije, upornost, stalno stručno usavršavanje, trud i želja za pružanjem vrhunske advokatske usluge su dali svoje rezultate u smislu velikog broja klijenata koji su poklonili povjerenje upravo ovoj Kancelariji i koji broj svakodnevno raste kako zbog vrhunske usluge, tako i zbog odnosa koji je izgrađen sa klijentima, a koji je u prvom redu prijateljski, a potom i poslovan, zasnovan  na međusobnom povjerenju. Naši klijenti su diverzifikovani od domaćih i stranih fizičkih lica, preko poljoprivrednih proizvođača, malih porodičnih preduzeća, zanatskih i ugostiteljskih radnji, pa sve do velikih svjetskih i domaćih kompanija, javnih preduzeća, finansijskih institucija, poslovnih banaka, lizing društava, osiguravajućih društava i holding kompanija, ali i gradskih, republičkih i državnih tijela. Tokom 25 godina egzistiranja i neprekidnog rada, Advokatska kancelarija Stevanović Vesne je stekla statusni simbol lidera u pružanju usluga u sferi privrednog prava i drugih vrsta prava, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u zemljama regiona. Osnovni cilj i vizija Advokatske kancelarije Stevanović jeste pružanje kvalitetnih pravnih rješenja i apsolutna zaštita interesa klijenata, kao i ostvarivanje njihovih prava koja im po osnovu pozitivno-pravne legislative, u prvom redu Ustava, a potom zakona i podzakonskih akata pripadaju. Zastupamo klijente u velikim infrastrukturnim projektima, gdje zajednički realizujemo sve pravne i ekonomske korake i stvaramo zajednički novu vrijednost. Naši klijenti uživaju zaštitu u svim vrstama postupaka, od parničnih, preko vanparničnih, izvršnih, krivičnih, prekršajnih, upravnih, registracionih i svih drugih, kako pred domaćim sudovima i tijelima, tako i pred međunarodnim sudovima i arbitražama. 

Danas, naš tim na čelu sa advokatom Vesnom Stevanović, koju odlikuje dugogodišnji rad i iskustvo, čine uglavnom mladi, energični i ambiciozni pravnici čije znanje, profesionalnost i sposobnost predstavlja siguran temelj pravne zaštite koji uliva veliko povjerenje sadašnjim i budućim klijentima. Svi zaposleni posebno vode računa o poslovnoj i pravnoj etici, te pružanju advokatskih usluga na visokokvalitetnom nivou. Ovakav pristup u radu uz modernu viziju pružanja pravnih usluga, doveo je do uske saradnje sa mnogobrojnim prestižnim advokatskim kancelarijama širom svijeta, kao i sa mnogobrojnim obrazovnim institucijama u državi i regionu. Advokatska kancelarija Stevanović se može pohvaliti da je kroz svoje programe stipendiranja i obavljanja studentske praske mnogima pružila priliku za sticanjem znanja, iskustva, prakse i pravničkih vještina, od kojih su mnogi postali vrsni pravnici, advokati, državni službenici, ali prije svega dobri ljudi. Ponosni na svoj tim, na ljude koji su temelje svojih pravničkih vještika stekli upravo radom, trudom i brigom ove Kancelarije, na klijente koji zadovoljni izlaze iz Kancelarije i vraćaju se opet, opstajemo i trajemo 25 godina sa nadom da ćemo i dalje ustrajati u svojoj viziji i svjetski postavljenim standardima pružanja advokatskih usluga.