Jevto Kalajdžić

Jevto Kalajdžić je rođen 09.09.1994. godine u Beogradu. Osnovnu i srednju školu je završio u Zvorniku.Pravni fakuletet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, odjeljenje u Bijeljini  završio u aprilu 2019. godine. 

Istaknuti je član Besjedničke sekcije Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te je kao besjednik na takmičenju u besjedništvu na kulturnoj manifestaciji „Višnjićevi dani “ u Bijeljini, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturno društvo „Prosvjeta“, Grada Bijeljina i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, dvije godine za redom 2017. godine i 2018. godine, osvajao prve nagrade na ovom prestižnom takmičenju u vještini retorike i besjedništva. Takođe, dobitnik je dva puta diplome „Prof. dr. Novica Vojinović“ za najboljeg besjednika na takmičenjima u besjedništvu u okviru „Večeri kulture“ u organizaciji Pravnog Fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i nagrada od strane stručnog žirija na istim takmičenjima. Učesnik je smotre najboljih besjednika Republike Srpske na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci 2018. godine i  državne smotre najboljih besjednika  u okviru kulturne manifestacije „Kočićev zbor“ u Banjoj Luci. Izabran za predstavnika Republike Srpske na regionalnom skupu najboljih besjednika u Gradu Ivanjici, država Srbija, u okviru kulturne manifestacije „Nušićijada“ u kojoj učestvuju najbolji besjednici balkana.

Nosilac sertifikata o uspiješno završennom kursu pod nazivom ,,Osnovni kurs o berzi“ izdat od strane Beogradske berze a.d. Beograd 2018. godine. Posjeduje sertifikat ,,Korišćenje i upavljanje bazom pravnih propisa Paragraf lex“ koji izdaje Paragraf lex BA, Banja Luka. Učesnik Pravne klinike „Pravda za djecu“ održanoj na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, odjeljenje u Bijeljini. Dobitnik priznanja od strane Narodne skupštine Republike Srpske za upješnost u studentskom radu i usavršavanju, te je bio izabran za stažistu Narodne skupštine Republike Srspke, pri Zakonodavnom odboru,  i kao takav je dobitnik diplome o usješno završenom studentskom stažu od strane Predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. Istaknutim radom dobitnik je posebne zahvalnice Grada Zvornika povodom obilježavanja dana Grada Zvornika 2019. godine.

Zbog aktivnog volonterskog rada u organizovanju kulturno-umjetničkih programa dobitnik je mnogobrojnih povelja i zahvalnica. Kao uspješan student bio je stipendista i praktikant u Advokatskoj kancelariji Stevanović iz Bijeljine.Od maja 2019. godine je dio tima advokatskog tima Advokatske kancelarije Stevanović. Aktivno se služi engleskim jezikom. Oženjen je i otac kćerke. 

Predmet interesovanja korporativno pravo, građansko pravo, sportsko pravo. upravni postupci, izvršenja, krivično pravo.