gasovod-workers

Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na gasovodu Šepak – Bijeljina privodi se kraju

Advokatska kancelarija Stevanović i „Standard Računovodstvene Usluge“ d.o.o. Bijeljina godinama već zastupaju kompaniju „Bijeljina Gas“ d.o.o, te „Novi Sad Gas“ koja je jedan od najvećih distributera gasa u Srbiji. „Novi Sad Gas“ osnovano je zajedno sa gradom Bijeljina preduzeće u koje je investirano preko 30.000.000,00 EUR u projekat gasifikacije Bijeljine.


Angžman naše kompanije je najšire postavljen, a tiče se rješavanja imvonsko-pravnih odnosa na trasi gasovoda dugog preko 24 kilometra, pregovaranje sa vlasnicima parcela, zastupanje u različitim sudskim postupcima, kao i poresko savjetovanje, pregovaranje sa poslovnim bankama i niz drugih povezanih aktivnosti. Pored ovoga, AK Stevanović je uspiješno pribavljala sve građevinske dozvole na cijeloj trasi gasovoda, rješavajući veoma kompleksne zahtjeve pravnoj strani za rješavanje pravnog okvira.


Jelena Petrović, šef Odjeljenja za vanparnični postupak u Advokatskoj kancelariji Stevanović godinama, uspiješno vodi postupke eksproprijacije i zajedno sa svojim timom privela je kraju rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u investiciji koja je po svojoj vrijednosti jedna od najvećih u Bijeljini još od doba bivše Jugoslavije.


U samoj Bijeljni izgrađeno je oko 220 kilometara gasovoda koji je pod pritiskom i pušten je u testnu fazu. Očekuje se da se počne sa priključcima tokom proljeća 2019. godine koje će građani moći da plaćaju na rate.


AKS i SRU će nastaviti i dalje da pružaju podršku u ovom projektu, na radost svih građana i investitora.

Comments are closed.