ebrd-london-n

Podrška EBRD London i „Elektro Bijeljini“ u projektu vrijednom 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj iz Londona (EBRD) angažovala je Advokatsku kancelariju Stevanović iz Bijeljine radi pružanja pravne podrške u projektu koji se tiče unapređenja funkcionisanja distributivne mreže jedne od vodećih kompanija za snabdijevanje električnom energijom na prostoru Republike Srpske – „Elektro Bijeljina“ a.d. koja je dio matičnog holdinga „Elektroprivrede Republike Srpske“.

Veoma smo srećni i ponosni što možemo da kažemo da smo bili aktivno involivirani u kompletan projekat vrijedan 15 miliona evra, a što predstavlja kredit koji je Banka iz Londona odobrila ovoj domaćoj kompaniji. Ovom investicijom, koja će ukupno sa drugim ranije pokrenutim aktivnostima „Elektro Bijeljine“ investicioni portfolio podići na preko 50 miliona KM, građani Bijeljine, Zvornika, Lopara kao i svih drugih mijesta u kojima su locirani potrošači će osjetiti krajnji benefit nove i moderne distrubitivne mreže, te će se uvesti i očitavanje električne energije na daljinu.

EBRD London je u više navrata angažovala AK Stevanović u mnogim projektima u Bosni i Hercegovini, a jedan od projekata u kome smo aktivno bili involivirani tiče se i izgradnje i pokretanja nove toplane u Banja Luci, koji je projekat nedavno završen i pušten u rad.

„Elektro Bijeljina“ a.d. je vodeća distributivna kompanija u Republici Srpskoj sa ogromnim potencijalom u pogledu distribucije električne energije, a spremna je za liberalizaciju tržišta snabdijevanja strujom.

Comments are closed.