dfsdfs

Demanti u ime Igora Dodika u vezi sa firmom Prointer

SVIM ŠTAMPANIM I INTERNET MEDIJIMA

Dana 9. februara 2017. godine na nekim portalima objavljena je vijest pod naslovom „ Igorov PROINTER od Fonda zdravstva Republike Srpske planira da uzme 23 miliona KM “. U ovom članku je navedeno da je naš klijent vlasnik kompanije “Prointer” d.o.o. Banja Luka, i da se navodno njegova firma nalazi pred poslom godine i trebalo bi da inkasiraju 23.247.863,00 KM of Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

U tom smislu, naš klijent nas je ovlastio da Vam se obratimo pa Vas molimo da na svom portalu (odnosno u Vašem štampanom mediju) objavite ovo saopštenje za javnost:

Već duži vremenski period, pojedini mediji vrše neistinito i kontinuirano saopštavanje po kome gospodin Igor Dodik i njegova porodica imaju udjele, odnosno interese u vezi sa kompanijom “Prointer” d.o.o. Banja Luka. Ovi navodi su u cjelosti neistini, netačni i samo bespotrebno narušavaju ugled i dostojanstvo gospodina Igora Dodika i njegove porodice.

Gospodin Igor Dodik je mlad porodičan čovjek koji se školovao u najkvalitetnijim domaćim i međunarodnim školama i vratio se u svoju domovinu. Za život u Republici Srpskoj se odlučio zato što ovdje vidi budućnost, te svojim aktivnostima i svojim načinom rada i postupanja želi da doprinese da Republika Srpska bude bolje mjesto za sve njene građane. Naš klijent vodi porodični agro-biznis, koji svake godine ostvari dobre rezultate i koji redovno stvara novu vrijednost, kako za svoje zaposlene, tako i za lokalnu i republičku zajednicu urednim plaćanjem plata, poreza, doprinosa i raznih drugih poreskih davanja. Biznis koji vodi je zasnovan isključivo na tržišnim principima.

Medijski navodi po kojima on planira da dobije razne poslove iz domena IT sistema i softverskih programiranja su neistiniti, i samo stvaraju lošu sliku za gospodina Dodika i njegovu mladu porodicu.

U tom smislu, Igor Dodik obavještava javnost da su netačni navodi da je on vlasnik “Prointer” d.o.o. Banja Luka, te da nema nikakve lične ili druge povezane interese sa tim biznisom, a što se može utvrditi i uvidom u registar Okružnog privrednog suda u Banja Luci koji je nadležan za evidencije koje se tiču vlasništva nad kompanijama u području grada Banja Luka.


Odjeljenje za medije
Advokatska kancelarija Stevanović
mediji@advokati-stevanovic.com
+ 387 55 230 000
kontakt osoba Milijana Vulović

Comments are closed.