Jahorina Ekonoms

AK Stevanović imala je aktivno učešće u Jahorina Ekonomskom Forumu 2016.

Na Forumu ekonomista Jahorina 2016 (20. i 21. april 2016) Miloš Stevanović vodio je panel „Evropska Unija – put kojim idemo“ gdje je uz predsjednika Vlade Republike Srpske i druge visoke zvanice razgovarano o budućnosti zemlje, ali i poslovne zajednice u vezi sa evropskim integracijama.

U organizaciji predsjednika Republike Srpske, na Jahorini je 20. i 21. aprila 2016. godine održan Jahorina Ekonomski Forum na kome su diskotvana pitanja globalne ekonomske situacije, položaja Republike Srpske i Bosne i Heregovine i budućnost regiona.

Radni dio Foruma je počeo plenarnom sjednicom sa temom “Multipolarni svijet i ekonomija – pozicija zemalja zapadnog Balkana“ tokom kojeg su o položaju i novim ekonomskim izazovima regiona diskutovali Milorad Dodik, predsjednik RS, Dragan Čović, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Petar Ivancov, ambasador Ruske Federacije u BiH i Lars Gunar Vigemark, ambasador EU u BiH.

Miloš Stevanović, partner u AK Stevanović , vodio je panel u okviru drugog dana Foruma nazvan „U susret Evropskoj uniji – put kojim idemo?“ na kojem su govorili Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, Igor Davidović, savjetnik predsjednika Narodne skupštine RS za spoljnu politiku i EU integracije, Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, Vlado Dimovski, predavač na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, Eduard Feran, poslanik u Evropskom parlamentu, Vitomir Popović, dekan Pravnog Fakulteta u Banjaluci, Natalija Kulikova, šef Centra za istočnoevropske studije Ruske akademije nauka, Jorgos Kremlis iz Evropske komisije, Johan Gudenus, zamjenik gradonačelnika Beča i akademik Radovan Vukadinović, predavač na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Panel je bio veoma posjećen, a predsjednik Republike Srpske gospodin Milorad Dodik posebno je zadovoljan načinom kojim je predstavljen putem Republike Srpske u Evropsku Uniju.

Comments are closed.